Thursday, June 3, 2010

Idea Idea Idea brg baru arkhhhh!!! ponin kepalo..


Tengah aku menyedut asap musibat (rokok) ke kerongkong lalu ke dada aku...aku dok memikirkan apa next plan aku nak jual. Almaklum lah.. sekejap jer kita ada idea baru org dah cilok...baikk...punya cilok..Aku dok imbas balik masa aku umur awal 20an dulu...apa yg aku suka sampai sekarang masih ada lagi. Dari sebatang rokok..masuk 2 btg..siap dgn nescafe O lagi di hidang oleh isteri ter cinta. Aku dok mengemas sikit kotak dari barang aku masa bujang dulu...perh..ada lah dalam 4-5 kotak.

Tiba-tiba aku terpandang satu barang. aku dok belek-belek...cantik lagi.. Passion aku mula terangsang!!! mata aku tertumpu pada satu arah. Haaa...herppp....bukan itu lah ingat Biru jer korang ni. Sebenar nyer tangan aku memegang satu beg yang penuh dengan Model Kits aku...masih tersimpan elok. Bagi yg tak tahu..Model Kits ni kira Big Boy Toys. sbb harga dia mahal...Model kits yg aku simpan robot2 GUNDAM dan Jet-jet pejuang. Aku mula terfikir...ini minat aku ...dan aku ada knowledge pasal benda ni...tak salah jika aku jadikan produk baru aku...yessssssss....... setelah 3 bth rokok..NeF O dan sedikit peluh aku dapat idea baru...Aku nk jual Set2 Model Kits. dan kali ni aku nak buat di jalanan dan Online...hehehe nak tgk tak barang nyer....tunggu,

begini lah jadi peniaga,kita kena peka dan sentiasa mencari idea2 baru untuk maju kan perniagaan. Supaya barang kita tak luput dek maso....

1 comment:

  1. Assalamualaikum dan salam sejahtera

    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel/lottrey toto 4D dr hasil ritual/ghaib melalui jarak jauh dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya kunjungi situs/website  ☎ KLIK DISINI RITUAL PESUGIHAN DUNIA GHAIB


    ReplyDelete